فلزیاب طلایاب گنج یاب
مطالب فلزیابی

فلزیاب های نوسان ممتد(CW) و نحوه کار آنها

فلزیاب های نوسان ممتد (Continuous wave (CW از اختلاف فاز فرکانس کویل یا لوپ فرستنده و گیرنده نوع فلز  را تشخیص می دهد. یک جریان فرستنده ایجاد می کنند که در فرکانس و دامنه ای خاص تناوب پیدا می کند. کوچکترین تغییرات در فاز یا دامنه ی ولتاژ گیرنده نشان دهنده ی وجود فلز را مطلع میشود و طبق دستوراتی آنرا به خروجی ارسال میکند. در پایین با نحوه کار این نوع فلزیابها بیشتر آشنا خواهید شد.
که می توانید با مطالعه راهنماییهای ما برای شما عزیزان در خرید دستگاه گنجیاب خود دقت کافی داشته و خرید مطمئنی انجام دهید.

فلزیاب های نوسان ممتد

تفاوت فلزیاب های نوسان ممتد با فلزیابهای حرفه ای دیگر چیست؟

همانطور که قبلا در سایر سیستم های فلزیاب ها توضیح داده شده، فلزیاب های حرفه ای PI قدرتمندتر از سایر فلزیاب ها هستند. هرچه چقدر دستگاه گنج یاب حرفه ای تر و با آپشن زیادی باشد طبیعتا وزن زیادی خواهد داشت. چراکه مصرف انرژی(باتری) این دستگاه ها بالا بوده و در برخی از آنها از باتری های اسیدی (موتور سیکلت) استفاده شده است.

معمولا” خود دستگاه همراه با باتری به کمر شخص بسته می شود. فلزیاب های غیر حرفه ای قدرت تفکیک ندارند و نمی توانند فلزات آهنی را از غیر آهنی جدا سازی کنند و هر فلز یا آلیاژی را ببینند آشکار می کنند. دستگاه فلزیاب پالسی یا PI صفحه نمایشگر یا مانیتور نداشته و ساختاری بسیار ساده دارند. (البته در برخی موارد)…

تفاوت فلزیاب های VLF و فلزیاب های نوسان ممتد

دیگر ویژگیهای فلزیاب های نوسان ممتد :

این فلزیاب ها قدرت بالا و بیشترین ثبات و پایداری را نسبت به سایر دستگاه ها دارند. دستگاه های نوسان ممتد از جمله دستگاه هایی هستند که به دلیل قیمت کم آنها مورد استقبال کاوشگران زیادی قرار می گیرد. طریقه تشخیص و اشکارسازی فلز بر اساس تغییر شار میدان اطراف سیم پیچ کاوشگر است که هنگامی که در حوالی فلز قرار می گیرد این پدیده پیش می آید.

بطور خلاصه مدار PI آشکارسازی این تغییر را بر عهده دارد و آنرا به نوسانات کنترل شده با ولتاژ VCO (voltage control oscillator) به سیم پیچ تبدیل می کند و تغییرات صوت خروجی (فرکانس) اصل کار این نوع فلزیاب است. ولتاژ کار این مدارات معمولا” 50-6 ولت است و در برخی مدلها قابلیت تفکیک فلز هم وجود دارد. همچنین گاهی دو سیم پیچ وجود دارد که سیم پیچ دوم کار حذف آلودگیهای محل جستجو و ذرات گرد و غبار را بر عهده دارد.

سیستم های کاری این نوع فلزیاب :

اکثر فلزیابهای موجود در بازار از نوع پالسی هستند. در این سیستم به دلیل استفاده از فرکانسهای خیلی پایین، اثرات زمین، آب، نمک، سنگ کک، چمن مرطوب و تکه های براده ی فلزی صفر می باشد. در نتیجه دقت این دستگاه ها به مراتب از دستگاه های دیگر بیشتر است.

همچنین در این سیستم فلزیاب حساسیت دستگاه تابع جریان مصرفی آن (%80 سیم پیچ) است لذا عمر باطری در این دستگاهها پایین است. همانطور که اشاره شد مهم ترین اشکال این نوع فلزیاب ها عدم تفکیک آهن و غیرآهن می باشد که برای حل این مشکل نیز راه حل هایی وجود دارد ولی در اینصورت مدار بسیار پیچیده خواهد شد، در این حال دستگاه هایی که سیستم کاری وی ال اف دارند این کار را براحتی انجام میدهند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا