چرا فلزیاب های برند نشانگر عمق ندارند ؟!
آنچه در این مقاله میخوانید
بررسی تخمین عمق و نشانگر عمق فلزیاب ها:
اگر دقت کرده باشید در بهترین دستگاههای دنیا مانند لورنز ، gpz ، gpx و.. نشانگر عمق ندارند در کل کمپانی های معروف نشانگر عمق ندارند. در ادامه بحث به علت این موضوع اشاره میکنیم.
چرا فلزیاب های برند نشانگر عمق ندارند ؟!
مثلا در لورنز زد وان که تکنولوژیی بالایی دارد و ۷۰۰۰ دلار قیمت داشته چرا نشانگر عمق وجود ندارد !؟ چرا در این دستگاه که یکی از بهترین دستگاههای دنیا و از برندههای معروف است نشانگر عمق نیست ؟ که بسیار جای تعجب دارد.
پاسخ به سوال : فرض کنید مطابق تصویر یک فلز ۵۰ × ۵۰ در عمق ۲ متری قرار داده ایم و تصور کنید لورنز زد وان نشانگر عمق دارد و عمق فلز را تخمین درست بزند ، و همچنین در نظر بگیرید یک فلز ۲۵ × ۲۵ در عمق ۲ متر قرار دهیم ؛ به نظر شما دستگاه چه عمقی نشان خواهد داد !؟
اگر پاسخ شما ۳ متر باشد درست است . چون طراح دستگاه فقط برای یک ابعاد فلز می تواند برنامه را درست طراحی کرده باشد و وقتی شما ابعاد را کوچکتر کنید دستگاه به اشتباه عمق بالاتری نشان خواهد داد و البته وقتی ابعاد را بزرگتر کنید دستگاه به اشتباه متراژ کمتری نشان خواهد داد که رابطه ساده ایی دارند .
به همین دلیل طراحان دستگاهها ترجیح می دهند به جای خطای ۶۰ درصد در دستگاهها، خطای دستگاه به ۴۰ درصد رسیده و نشانگر عمق نداشته باشد . مگر در برخی سیستم های جدید که اخیرا وارد بازار شده اند که تا حدودی می توان حدس زد و دقیق نمی شود گفت ۲ متر ۳ متر یعنی احتمال دارد فلز به عمق ۳ متر در همان ۳ متری نشان دهد و یا در ۵ متری !
ولی در کل بودن نشانگر عمق فلزیاب خیلی بهتر نسبت به نبودن آن است !
نتیجه گیری کلی نشانگر عمق
نشانگر عمق در ۹۰ ٪ دستگاهها وجود ندارد و امکان هم ندارد دستگاهی با خطای زیر ۴۰ ٪ بتواند عمق فلز را نمایش دهد . زیرا اگر دستگاهی برای فلزی به اندازه ۵۰×۵۰ درعمق ۲ متری همان عمق ۲ متر را نشان دهد پس برای فلز به ابعاد ۲۵×۲۵ در عمق ۲ متری حدودا عمق ۴ متر را نشان خواهد داد پس به این علت در طراحی دستگاهها باید متوسط اندازه فلز را در نظر بگیرند تا دستگاه بتواند عمق تخمینی را نشان دهد و به همین علت میتوانیم بگوییم که دستگاههایی که نشانگر عمق دارند خطای حداقلی ۴۰ ٪ را دارا می باشند
پایگاه دانش ایران کاووشان را در اینستاگرام دنبال کنید…