فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

تفسیر نشان ساروج در گنجیابی

نشان ساروج يكی از مصالح قديمی مصرف شده در ايران و بعضی كشورهای كنار خليج فارس ميیباشد كه تاريخ شروع كاربرد دقيق آن را نمیتوان حدس زد ولی نمونه‌هايی 700 ساله هم‌ اكنون در نقاط مختلف ايران يافت ميشوند آخرين باری كه در ايران از سنگ ساروج استفاده شده حدود هشتاد سال قبل و در ابتدای دوره پهلوی بوده كه از اين تاريخ به بعد اين ملات كلا به فراموشی سپرده شده و از صحنه معماری ايران حذف گرديده است و فقط در كتب مصالح به آن اشاره شده‌ است.

تفسیر نشان ساروج در گنجیابی

تفسیر نشان ساروج در گنج یابی :

  • کاربردهای سنگ ساروج
  • مواد تشکیل دهنده ساروج
  • حلال ساروج
  • از بین بردن ساروج
  • خرد کردن سنگ ساروج

علت استفاده از ساروج در گذر زمان :

در بعضی حفاری ها افراد به ساروج بر می خورند و بعد از عبور از ساروج به فضای خالی میرسند که قبلا اموال برداشته شده است یعنی قبلا این مکان پلمپ سنگ بوده ولی بعد از غارت اموال برای پلمپ سریع تر مکان و برگرداندن به حالت طبیعی خودش سریع ترین راه استفاده از ساروج هست.

تفسیر نشان ساروج در گنجیابی

معنی و مفاهیم علائم نشان ساروج در دفینه یابی :

  • كاربردهای سنگ ساروج : ساروج با توجه به خاصيت اصلی آن يعنی نفوذپذيری بسيار اندك به عنوان روكش در سازه‌ هایی كه در تماس مستقيم با آب بوده‌اند مانند آب‌ انبارها ، حوضها ، حمامها و … مورد استفاده قرار گرفته است.
  • مواد تشكيل دهنده ساروج : بدنه اصلی سنگ ساروج از تركيب آهك با سيليس فعال شكل ميگيرد. نكته مهم در اينجا فعال بودن سيليس ميباشد كه به سيليس آمورف يا بی شكل معروف است چرا كه ساختمان آن بلوری نمی باشد.
  • حلال ساروج : قابلیت انحلال هیدروکربورها در آب عموما خیلی کم می‌باشد. مقدار آب موجود در هیدروکربورها با افزایش درجه حرارت زیاد می‌شود.
  • ازبین بردن ساروج : شما می توانید از مواد منبسط شونده مانند کتراک استفاده نمائید. این مواد در هنگامی که با آب سرد مخلوط می گردند و به شکل ملاطی درون چالهایی که به همین منظور در سنگ ایجاد شده اند ، ریخته می شوند ، با گذشت زمان اندک منبسط شده و موجب شکستن سنگ می گردند قابلیت انبساط این گونه مواد به حدی است که می توانند فشاری معادل ۵۰۰ کیلوگرم بر سانتی مترمربع و یا ۵ ام پی اِی بر دیواره های چال وارد نمایند .
  • خرد کردن سنگ ساروج : طریقه خرد کردن هرکدام از انواع سنگ ساروج ها متفاوت است ولی به طور کلی میتوان آنها را خرد کرد و از بین برد برای ساخت مواد جهت خرد کردن ساروج باید نمونه ساروج وجود داشته باشد.

انواع سنگ ساروج در گنجیابی و دفینه یابی :

  1. سخت به رنگ سفید
  2. نیمه سخت به رنگ خاکستری
  3. بسیار سخت به رنگ سیاه

 

توضیحات مختصر معنی و مفهوم انواع سنگ ساروج :

  1. اول : اول یک تکه از ساروج را با پتک جدا کرده و داخل ظرفی که جوهر نمک ریخته شده می اندازیم بعد از مدتی شروع به پوسیدن میکند و به حالت جوشان میرسد که این نوع ساروج نوع میباشد و برای از بین بردن آن از شیوه گرم و سرد کردن یکباره استفاده می کنیم محل ساروج را داغ کرده و آب خنک روی آن بریزید (هنگام ریختن آب سرد از آن محل دور شوید)
  2. دوم : درجه سختی آن به دو برابر نوع اول میرسد که در این حالت گرم و سرد کردن جوابگو نمیباشد و برای شکستن آن از پتک و قلم استفاده می کنیم برای ساروج هایی که ضخامت آن ها از 10 سانتی متر بیشتر باشد از اسید کلرید 99 درصد و یا اسید سیتریک 98 درصد استفاده میکنیم که باید در احتیاط کامل و وسایل ایمنی مانند عینک ماسک و محافظ چشم و لباس های چرمی استفاده شود.
  3. سوم : درجه سختی این نوع به 10 متر برابر نوع دوم میرسد که استفاده از اسیدهای معمولی بی فایده میباشد که باید از اسیدهای مولکولی با غلظت بالای 60 درصد استفاده شود که هزینه آن بسیار بالا است در ترکیبات این نوع ساروج پشم بز هم به کار میبردند به علت نفوذ پذیری غیرممکن آب هر یک متر شکافتن این نوع ساروج به وسیله مواد مخصوص 20 میلیون هزینه خواهد داشت اکثرا برای پلمپ دفینه های بزرگ از این ساروج استفاده میشود.
‫1.8/5 ‏‫(6 نظر)‬

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام اقای پناهی من یک دستگاهی خریدم نمیتونم باهش کار کنم ایا می تونم با دستگاهای شما عوض کنم ودر قبالش مابت تفاوتش رو بدم زیاد هم کار نکردم باهاش پی مکس ۲ هستش

    1. با سلام کاربر گرامی
      بله امکانش هست‌
      جهت هماهنگی بابت قیمت با مدیر فروش هماهنگ بشید ۰۹۱۲۳۹۵۰۹۹۱

  2. سلام آقای پناهی من یک دستگاه نقطه زن پالسی دارم دست دوم هست ولی زیاد کار نکرده. دستگاه سالم و اصل میباشد. میخوام یه اسکنر بگیرم. آیا شما تعویض هم دارید؟

    1. سلام متاسفانه سیستم کارکرده یا دست دوم خرید فروش یا تعویض انجام نمی‌دهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =

دکمه بازگشت به بالا