فلزیاب طلایاب گنج یاب
بلاگ

آموزش حذف ذرات با دستگاه فلزیاب

تاثیر ذرات بر عملکرد دستگاه گنج یاب

دوستانی که تجربه زیادی در کاوش دارند می دانند که مشکلترین قسمت کار کردن با دستگاه مبحث حذف ذرات دستگاه فلزیاب است و این مبحث بیشترین مشکل کاوشگران را شامل می شود .
تعریف ذرات : ذرات به آن دسته از رگه های فلزی گفته می شود که داخل خاک هستند ( توجه مهم : میخ و امثال آن ذرات محسوب نمی شود و در حالت کلی فلزی که ذوب شده به معنای ذرات نیست و جزو فلزات محسوب می شود و به صورت پراکنده نیست و حالت یکنواخت دارد )

تاثیر ذرات بر عملکرد دستگاه گنج یاب

بین ذرات و عمق دستگاه رابطه معکوس وجود دارد یعنی هرچقدر عمق دستگاه بالاتر برود همانقدر درصد حذف ذرات هم کمتر می شود . به طور مثال در دستگاه GPX 5000  که برای همه آشناست عمق نفوذ ۱.۵ متر می باشد و حساسیتش نسبت به ذارت کم است یعنی هر چقدر حساسیت به ذرات کمتر باشد باعث پایین آمدن عمق دستگاه فلزیاب می شود .

تاثیر ذرات معدنی در عملکرد فلزیاب

بعضی از دوستان انتظار دارند که دستگاه از فلزات سطحی مانند قوطی کنسرو ، میخ ،زر ورق رد شود که به عنوان ذرات حساب می کنند . ولی باید بدانید که این نوع فلزات ذرات نیستند و یک فلز یکپارچه و منسجم هستند که دستگاه به هیچ عنوان نمیتواند از آنها رد شود. یعنی نباید انتظار داشته باشید در عمق یک متری که  یک آهن وجود دارد دستگاه آن را رد کند  و در عمق پایین تر  مثلا ۴ متری یک طلا را نشان دهد . چون آهن در عمق ۱ متری مانع نفوذ دستگاه فلزیاب به اعماق پایینتر می شود و پالس یا فرکانس برخوردی به اهن برگشت داده شده و به عنوان فلز شناسایی می کند

سنگ معدنی : مطابق تصویر  به آن دسته از سنگهایی گفته می شود که داخل آنها فلز است . سنگی که اگر ذوب شود شاید ۳۰ ، ۴۰ درصد آن فلز است ، البته در حرفه فلزیابی ، شاید بعضی سنگهای معدنی باشند که اصلا فلز ندارند و منظور ما صرفا سنگهایی می باشد که فلز دارند .

 

حذف ذرات در دستگاه ها : حذف ذرات در دستگاهها بستگی  به طراحی و میزان عمق آن دستگاهها دارد و اینجور نیست دستگاهی تا عمق ۱۰ متر حذف ذرات ۱۰۰ درصد داشته باشد و اصلا حذف ذرات ۱۰۰ درصد نداریم .

روشهای تجربی حذف ذرات با دستگاه فلزیاب

دوستانی که در زمین زیاد کار کرده اند می دانند بعضی مناطق وجود دارد که ذرات ، سنگ معدنی و املاح بیش از حدی دارند و با هیچ دستگاهی ( تمامی دستگاهها چه ده میلیونی باشد چه صد میلیونی)  نمی شود آنجا کار کرد . حتی با دستگاه GPZ 7000  ، GPZ 5000  که حذف ذرات بالایی دارند باز هم نمی شود در آن منطقه کار کرد .

f

مگر با برخی روشهای تجربی که مختص هر دستگاه است و حالت کلی  وجود ندارد که تا حدودی ذرات را شناسایی بکنند البته همه جا ذرات و املاح وجود ندارد ، خیلی از زمین ها ذرات ندارند و این ذرات بیشتر در مناطقی مانند شمال کشور ، خرم آباد ، جنوب کشور و شهر کرمان مشاهده میشود که ذرات بالایی دارند مخصوصا سنگ هایی که داخل آنها فلز وجود دارد.

گاهی مشاهد می شود در زمینی به طول ۲ ، ۳ کیلومتر ذرات وجود دارد که وقتی دستگاه از آنجا خارج می شود دیگر چیزی شناسایی نمی کند و وقتی داخل ان محدوده میشود خود به خود بوق زده و باعث بی ثباتی دستگاه می شود که باز هم عرض میکنیم متاسفانه راهی ندارد به جز برخی روش های تجربی مختص هر دستگاه که اپراتور کسب کرده و یا شرکت فروشنده دستگاه اطلاع داده و بهتر است از هر شرکتی دستگاهی خریداری میکند حتما بپرسید نحوه حذف ذرات چگونه است .

البته یک سری از دستگاهها به تازگی آپشنی به اسم حذف ذرات اضافه کردن که کار نسبتا راحت می شود و شما با زدن آن دکمه میتوانید درصد زیادی از حذف ذرات را حذف کنید . بازهم میگوییم برخی روش های تجربی وجود دارد که میتوانید با اموزش استفاده کنید و ۷۰ – ۸۰ درصد قابل اطمینان هستند .

لینک های مرتبط:

بررسی انواع سایز لوپ فلزیاب برای اعداف گنج یابی

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 10 =

دکمه بازگشت به بالا