فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

انواع غارها در گنج یابی و دفینه یابی

انواع غارها در گنج یابی وجود دارند که بسیار متعدد میباشند زیرا برای یافتن گنج خیلی از چیزها تاثیر بسیار چندانی دارند که یکی از آنها غارهای موجود در آن اطراف است و در کل ، غارها به چند دسته تقسیم می شوند و هرکدام دارای گنج و دفینه های متفاوتی هستند و همچنین می دانیم که برخی از مردگان در غارها دفن شده اند. بنابراین ، اشتباه است هر نشانه یا نمادی را که در می بینیم به عنوان گنج تلقی کنیم.

دسته بندی انواع غارها از نظر جنس سنگ های محیطی :
غارهای آهکی (سنگ آهک، دولومیت، ماربل)
غارهای گچی
غارهای گدازه ای (ماگمایی)

انواع غارها در گنج یابی

انواع غارها در گنج یابی و دفینه یابی :

  • غارهای طبیعی
  • غارهای مصنوعی (دست کن)
  • غارهای به وجود آمده بر اثر فرسایش امواج
  • غارهای به وجود آمده بر اثر زلزله و چین خوردگی های لایه زمین
  • غارهای به وجود آمده بر اثر نفوذ آب های اسیدی در لایه های آهکی
  • غارهای آتشفشانی
  • غارهای بادی
  • غارهای یخی
  • غارهای انصار

توضیحات مختصر در مورد ساختار انواع غارها در دفینه یابی

  1. غارهای طبیعی : به طور کلی غار فضای خالی زیرزمینی است با حداقل یک دهانه به خارج از پوسته زمین که هیچ گونه ابعاد خاص و مشخصی ندارد و گاهی در داخل زمین قرار دارد و یا گاهی در دل صخره ها.

  1. غارهای مصنوعی (دست کن) : غارهای دست کن و یا دست ساز مانند غار قلعه جوق در اراک – غار اسک در جاده هراز – غار کوگان لرستان، این دسته از غارها به صورت مصنوعی و به دست انسان در دل سنگ ها و یا کوه ها کنده شده اند تا مورد بهره بردرای و استفاده قرار گیرند.

انواع غارها در گنج یابی

  1. غارهای به وجود آمده بر اثر فرسایش امواج : امواج و فشار ناشی از ضربه های موج بر روی لایه های نرم به مرور مدت زمان طولانی می تواند حفره هایی را به وجود بیاورند از این دسته غارها می توان به غارهایی که در بین تشکیلات مرجانی زیر آبی هستند اشاره کرد.

انواع غارها در گنج یابی

  1. غارهای به وجود آمده بر اثر زلزله و چین خوردگی های لایه زمین : گاهی اوقات توسط زلزله یا بر اثر حرکات و جبنش های زمین ساختی، شکاف هایی کم و بیش بزرگ در کوه ها ایجاد می شوند گاها نیز عمل نفوذ آب در آنها موجب بوجود آمدن استالاکتیت و استالاکمیت و سایر تزئینات اهکی می شود و این غارها از نظر شکل نامنظم بوده و در مواردی داخل شدن به آنها بسیار خطرناک می باشد در این غارها خرده سنگهای اطراف به طور آراسته طبقه بندی نشده و اغلب روی لبه ریزش قرار دارند و هر لحظه امکان فرو ریختن آنها وجود دارد.

انواع غارها در گنج یابی

  1. غارهای به وجود آمده بر اثر نفوذ آب های اسیدی در لایه های آهکی : این نوع غارها به طور کلی بر اثر هوازدگی فیزیکی و عملکرد نیروهای داخلی و سستی سطوح لایه بندی سنگها، شکستگی ها و ترکهایی در بخش های سطحی پوسته زمین بوجود می آید.

انواع غارها در گنج یابی

  1. غارهای آتشفشانی : در اثر جریان مواد مذاب که از دامنه ها به پایین سرازیر می شوند و زمانی که لایه رویی این گدازه ها بر اثر مجاورت با هوا زودتر سرد می شوند، لایه زیری در حال حرکت است در نتیجه بعد از اتمام جریان ، فاصله هایی مابین لایه رویی و زیرین ایجاد می گردد که البته بخارات آب و گاز نیز در ایجاد فاصله بین این دو لایه دخالت دارند در نتیجه غاری تونلی بوجود خواهد آمد که با دیوارهای صیقلی خواهیم داشت مانند غار ایوب در بخش شهر بابک در جنوب خاوری شهر یزد.

  1. غارهای بادی : این دسته از غارها بر اثر فرسایش تدریجی بوجود می آیند جریانات هوایی شدید که ما آن را باد می نامیم همراه خود ذرات ریز ماسه و شن را در سرعت های بسیار زیاد بر روی سنگها می کوبند و به تدریج در آن قسمت بر اثر فرسایش و اصطکاک حفره ای ایجاد می گردد که معمولاً نیز زیاد بزرگ نیستند.

انواع غارها در گنج یابی

  1. غارهای یخی : این دسته از غارها معمولاً در ارتفاعات بلند یافت می شوند و بر اثر جریانات شدید هوای سرد در داخل این غارها کوچکترین ذرات آب به بلورهای یخ تبدیل می شوند و همیشه دمای آنها زیر صفر می باشد مهمترین این غارها بیشتر در کوههای آلپ یافت می شوند و به غارهای دنا و یخ مراد میتوان اشاره کرد.

انواع غارها در گنج یابی

  1. غارهای انصار : این غارها معروف به غارهای بوزلوک در منطقه بزلوک ولسوالی یازیان ، اخیراً هدف شکارچیان گنج بوده اند.

انواع غارها در گنج یابی

‫3.5/5 ‏‫(4 نظر)‬

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =

دکمه بازگشت به بالا