آموزش بهترین روش های تست فلزیاب
آنچه در این مقاله میخوانید
یکی از موارد مهم در خرید دستگاه ها موضوع، تست فلزیاب بوده و مشتری ایی که دستگاهی خریداری کرده خواهان تست دستگاه می شود. و کاملا طبیعی بوده به دلیل کلاهبرداری های زیاد در زمینه فلزیابی که نمیشود به فروشنده ها اعتماد کرد و بعد از خرید مشتری دستگاه را تست می کند که نکات مهمی پیرامون تست دستگاهها خواهیم گفت.
آیا تست فلزیاب در خانه اشتباه است؟
بعضی از دوستانی که دستگاهی خریداری کرده اند مستقیم به خانه رفته و شروع به تست دستگاه می کنند!!!
اولین نکته ایی که در کاتالوگ دستگاهها نوشته شده عبارت است از : این دستگاه برای مناطق باستانی و عاری از هر گونه فلز ساخته شده است و از روشن کردن و تست کردن آن داخل مناطقی که دارای فلز و لوازم فرکانسی هستند خودداری کنید.
ولی بازهم بعضی از دوستان این قضیه را نادیده گرفته و دستگاه را در تست می کنند .
توجه کنید که وقتی از یک دستگاه فلزیاب یا طلایاب صحبت می شود یعنی دستگاهی که به فلز واکنش نشان می هد. آن دسته از دوستانی که دستگاه را در منزل آپارتمانی خود تست میکنند به این صورت که لوپ را در کف زمین و فلز را در طبقه پایین گذاشته و انتظار دارند دستگاه فلز را شناسایی کند ؛ خب در این حالت وقتی لوپ در کف زمین بوده و در فاصله ۱۰ سانتی متری تیرآهن قرار دارد ، این فلز را فورا شناسایی کرده و شما مجبور به پایین اوردن حساسیت دستگاه می شوید ؛ که در این حالت عمق شما به همان ۱۰ سانتی محدود می شود و نباید انتظار عمق بیش از ۱۰ سانتی متری داشته باشید حتی دستگاههای که تفکیک طلا و تفکیک just gold دارند .
تفکیک در طلایاب ها
Just gold به این معنی نیست که دستگاه از آهن عبور کرده و طلا را شناسایی بکند . بلکه زمینی که ۷-۸ نوع فلز دارد این نوع دستگاه طلا را از بقیه جدا می کند . به عبارت دیگر همه فلز ها جدا از هم ، طلا یک جا ، نقره جایی دیگر و.. . که در این حالت طلا را شناسایی می کند . به طور مثال اگر طلا در عمق ۲ متری بوده و در ارتفاع بالاتر در عمق ۱ متری آهن قرار داشت . آهن اجازه نمی دهد دستگاه به طلا حساسیت نشان دهد حتی در دستگاههای just gold دستگاه قادر به تشخیص طلا نیست!
پس به این مساله واقف باشید برای تست دستگاه فلزیاب ، در محیطی شروع به تست کنید که عاری از هرگونه فلز ، حتی کوچک باشد .
مثلا در برخی خانه های قدیمی که در گوشه و کنار پر از فلزات کوچک مانند میخ ، پیچ است کار کردن در این محیط ها خیلی سخت بوده و نیاز به اپراتور حرفه ایی دارد مثلا شخصی که ۱۰ سال با دستگاهی کار کرده میتواند با رعایت یک سری نکات فنی در آن منطقه کار کند و بازهم خطای حدود ۵۰ درصد خواهد داشت و برای کسانی که آماتور یا تازه کار بوده اصلا انتظار نیست بتوانند در آن محیط کار کنند
شاید برخی از دوستان سوال کنند داخل منزل که نمی شود تست کرد و جایی هم که فلز باید طبیعتا نمی شود تست کرد پس راه حل چیست ؟
پاسخ اینگونست : وقتی دستگاهی خریداری می کنید برای تست زمینی اعم از باغی یا باغچه ایی پیدا کنید که در محیط ازاد بوده و فلزی در آن نباشد ، بعد از پیدا کردن زمین ما دو راه اساسی به شما پیشنهاد می دهیم که دستگاه را تست کرده و از کارکرد آن مطمئن شوید.
اولین راه: تست فلزیاب در هوای معمولی
- به این صورت که لوپ دستگاه را از یک درختی آویزان کنید
- دو صندلی زیرش که یکی برای نشستن خود دیگری برای قرار دادن دستگاه
- دور خودتان فلز های مختلف با سایز ها و جنس های مختلفی قرار دهید
- سپس دستگاه را روشن کرده و مدتی صبر کنید تا با دمای محیط سازگار شود و دستگاه را بالانس کرده شروع کنید به تست فلزات مختلف را از دور نزدیک می کنید (مثلا فلز ۱۰ × ۱۰ را نزدیک می کنید دستگاه در ۷۰ سانتی متری تشخیص می دهد و جدول عمق دستگاه فلزیاب را نگاه می کنید که باید فلز ۱۰ × ۱۰ را در چه عمقی سنس کند . مثلا در جدول نوشته شده ۱ متر خب باید به ۱ متر واقعی برسید و دوباره دستگاه را دقیق و حسابی بالانس می کنید و دوباره تست می کنید تا دستگاه در ۱ متری فلز مربوطه را سنس کند و اینکار را تکرار می کنید تا قلق دستگاه را بدست آورید)
- همچنین اگر دستگاه شما قابلیت تفکیک داشت حالت تفکیک فلزات هم آزمایش کنید تا با قلق دستگاه و همچنین خطای آن آشنا شوید ، که البته هیچ دستگاهی تفکیک۱۰۰ درصد ندارد و ادعای تفکیک ۱۰۰ درصدی دروغ است . همچنین برای اسکن هم این تست را انجام دهید بارها و بارها تا با کارکرد و قلق دستگاه کامل آشنا شوید.
دومین راه: تست فلزیاب در زیر خاک
می توانید صخره ایی انتخاب کرده و لوپ را بالای صخره و فلز در زیر صخره قرار دهید وتست کنید و یا راه دوم اینکه یک فلز ۲۰ × ۲۰ را انتخاب کنید و در جلوی لوپ قرار دهید فرض کنید در فاصله ۱.۵ متری سنس می کند ؛ در مرحله بعدی چاله ایی به عمق ۱.۲ یا ۱.۳متر حفر کرده( باتوجه به اینکه دستگاه حدود ۲۰ الی ۳۰ سانتی بالاتر از زمین قرار می گیرد زمین را کمتر از ۱.۵ متر حفر می کنیم ) و فلز را قرار دهید و سپس با دستگاه امتحان کنید که آیا واکنشی نشان می دهد و روند کار درست بوده یا نه…
بهترین راه تست فلزیاب کدام است ؟
تمامی تست ها ضعف های خود را دارند و بهترین تست برای دستگاه تست در مکانی است که می خواهید ان دستگاه را در انجا استفاده بکنید و به دنبال هدف هستید ، و اگر برای مثال دستگاه را در محیطی صخره ایی تست بکنید و ببرید در مکانی که دارای لایه های با ذرات مختلف هست استفاده بکنید احتمال خطا زیاد خواهد بود پس در حالت کلی بهترین تست ، تستی است که در منطقه و زمین خودتان انجام شود
فلزیاب تهران کاوش را در اینستاگرام دنبال کنید