فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

نقش قبور در نقاط خاص چیست؟

قبور در نقاط خاص در قسمت میانی سنگچین شما یک قبر باستانی قرار گرفته است و به دلیل اینکه جهت قبر به سمت غرب میباشد و در قبرستان گبری قرار گرفته قبری غیر اسلامی بوده و به احتمال زیاد مربوط به دوره ساسانیان میباشد و عمق فراگیری آن حدود 1.5 متر میباشد.

نقش قبور در نقاط خاص

اشیای پیدا شده قبور در نقاط خاص به چند دسته تقسیم میشود که عبارتند از :

  • اشیای مورد استفاده در زندانی روزمره (مانند لیوان ، گلدان ، کاسه و …)
  • مربوط به مشاغل (سنگ ساب ، چاقو تیزکن نوک مته ، اره و چاقو و اسکنه و …)
  • مواد غذایی (حبوبات ، میوه ، تخم پرندگان و گوشت جانوران)
  • آئینی
  • زینتی

ارزش قبر سنگی به قدرت باستانی محیط و شخص دفن شده بستگی دارد اما شما در محیط قبرستانی که اغلب در نقاط خاص که در دید هستند و در نقاط تک میباشد بیشتر باید به دنبال قبر باشید زیرا قبر افراد ثروتمند را جدا از افراد معمولی دفن میکردند و قبور ارزشمند دارای شاخصه هایی از جمله سنگ های برش دار بزرگتر و زیباتر بودند این قبرها را در ابعاد بزرگ تر و در نقاط خاصی قرار میدادند.

تدفین شناسی در قبور 

قبور غیر اسلامی (قبرهای گبری) بیشتر مواقع خلاف جهت قبله مسلمین دفن میشدند بخصوص در دوره ساسانیان که قبور آنها معمولا تدفین در خاک به شکل مستطیل هستند و معمولا قبور ارزشمند را میتوان براساس شاخصه های خاص در قبرستان های ساسانی یافت کرد و عمق کمتری نسبت به قبور دیگر دوران ها دارند و دارای قبرستان های متمرکز تر و ارزشمندتر هستند زیرا حکومت ساسانیان یکی از حکومت هایی بود که قدرت مالی اقشار جامعه بالا رفت به همین دلیل دارای قبور ارزشمندی میباشند.

قبور بدون هدایا و گنجینه به چه صورت است؟

قبر فقرا (خالی از هدایا) مربوط به دوره پیش از هخامنشی 
اگر در حین کاوش به قبری رسیدید که مدور با قطر حدود یک متر یا کمی بیشتر بود متوفی به صورت جنینی درازکش (به هر طرفی ، جهت منظم ندارند) و یا چمباتمه نشسته که دور تا دور قبر سنگچین بود در اینصورت سریع مسیر کاوش را تغییر دهید اینگونه قبور متعلق به فقرا و قشر معمولی (کشاورز و دامدار و …) میباشد و قبرهای بدون هدایا میباشند این قبور فقط دارای کاسه آب و ظرف غذا هستند.

نشانه های این قبرها نیز مشخص است این قبور به خر سنگی معروف هستند از اسمشان پیداست که تمامی مراحل کار تدفین با سنگهای متوسط و بزرگ که گاها به 800 کیلو تا یک تن وزن دارند صورت میگیرد. غالبا این قبور به صورت چاله حفر میشده و دور تا دور سنگچین میشده و روی آن سنگهای بزرگ قرار دارد.

طلایابی و گنج یابی در قبرها (در چه قبور و مقبره ها طلا یافت میشود؟)

برای پاسخ به این سوال ، فقط کافیست نگاهی به تاریخ و زمان بکارگیری طلا و طلایابی در دوره های مختلف بیاندازیم. مطمئنا زمانی که در ایران طلا وجود نداشت نباید انتظار داشته باشیم که در قبور ایشان طلا پیدا کنیم مصربانو سومریان در این مورد از ایران پیشی گرفته اند و مصریان در حدود چهار هزار سال است که از طلا استفاده میکنند البته در اوایل بکارگیری طلا در مصر این فلز مختص فرعون و خانواده او بود و دیگران حق استفاده از آن را نداشته اند.

در هر حال قبل از هخامنشیان حدود سه هزار سال قبل ایرانیان از مس و مفرغ و آهن و برنج برای تزئینات و همچنین لوازم جنگی استفاده میکردند پس قبوری که منتسب به مهرپرستان ابتدایی و همچنین ایزدان باستان است دارای طلا نیست زیرا در این دوره اصلا طلا وجود نداشت از زمان هخامنشیان به بعد طلا وارد گردونه فلزات ایران شد (البته برخی از باستان شناسان اعتقاد دارند که طلای ایرانی 500 سال قبل از هخامنشی در ایران وجود داشته ولی مقیاس آنها بسیار کم بود)

پس قبوری که منتسب به دوره قبل از هخامنشیان باشد در بهترین حالت دارای ابزار آلات و یا وسایل تزئینی مسی یا مفرغی و یا … است ادوات مسی بدون شک اکسیده شده و نمیتوان آن را ذوب کرد و به مس رسید نشانه ای که میتوان آن را به کار گرفت این است که ظهور فلز طلا ، تقریبا با رسمی شدن خط میخی همزمان است به راحتی میتوان اینطور استنباط کرد که اگر در قبور خط بکار رفته باشد احتمال وجود دفینه بیشتر است.

علائم گنج قبور در دفینه یابی چیست؟

به یاد داشته باشید مقدار و کیفیت اشیای پیدا شده در قبور و هدایا بستگی به شخصیت و طبقه اجتماعی فرد مدفون شده دارد از روی شکل تدفین ها و اشیاء موجود در آنها صرف نظر از پی بدن به شغل و مرتبه اجتماعی افراد مدفون در آنها و صرف نظر از امکان تعیین فصل و زمان تقریبی فوت و یا تدفین افراد میتوان به برخی از جنبه های اعتقادات مذهبی مردم یک جامعه نیز پی برد این نکته آخری را بخصوص میتوان از روی جهت قبرها و نحوه تدفین و قرار دادن افراد و اشیاء و بالاخره نحوه توزیع آنها در قبرها شناسائی کرد.

قبور در نقاط خاص

کاربرد اشیاء و نذورات داخل قبرها در ارتباط با اعتقادات مذهبی افراد و بیانگر مرتبه اجتماعی و شغل آنان بوده است اشیاء زینتی معمولا در دسترس زنان و نزدیک دستها و یا سر و جمجمه آنان قرار دارند مهرهایی که در قبور یافت میشوند نشانهای قدرت و کنترل اقتصادی فرد مدفون هستند اشیاء افراد فقیر جامعه اغلب یک لیوان و یا کاسه است و مهرهای یافت شده در قبور احتمالا متعلق به یک گردنبند و یا دستبند یا برای منجوق دوزی لباس بوده و یا جنبه اعتقادی داشته است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مطالب دفینه یابی و باستانی شناسی
به کانال تلگرام عجایب باستان مراجعه نمائید.

و همچنین برای معرفی انواع دستگاههای طلایاب و گنجیاب میتوانید
به سایت خرید دستگاه فلزیاب مراجعه نمائید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =

دکمه بازگشت به بالا