فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

تومولوس ها در دفینه یابی

تومولوس ها در دفینه یابی یکی از مهم ترین جاها برای دفن می باشند ما در اینجا به شرح و توضیح ساختار داخلی تومولوس ها و تپه های باستانی برای دفن کنندگان بیرون و اطراف نزدیک این محل ها خواهیم پرداخت.

تومولوس ها در دفینه یابی

تومولوس ها در دفینه یابی تقریبا از اتاق های زیر تشکیل گردیده اند :

  • راهرو  یا دالان یا تونل ورودی
  • اتاق تقسیم یا اتاق مرکزی
  • اتاق تدفین

سوالات متداول در مورد تومولوس ها

تومولوس چیست؟

یک تپه مصنوعی متشکل از یک توده خاک که یک محفظه زیرزمینی را پوشانده است تومولی در اکثر تمدن های آناتولی ، به ویژه در فرگسی ها بسیار رایج است. طبق روایات ، فرگی ها مردگان خود را در یک اتاق چوبی در گودالی مستطیلی که در زمین کنده شده بود دفن میکردند. بعدها ، این مکان به طور کامل با سنگهای بزرگ ، با خاک پوشانده شد.

چه چیزی باعث ایجاد تومولوس می شود؟

معماری داخلی تومولوس ها با یکدیگر متفاوت است. ممکن است با سازه های مختلف معماری داخلی در قلعه هایی مانند آرامگاه کاشی کاری ساده ، گور گودال پوشیده از آجر ، گچ ، تومولوس ها با مقبره های مجلسی ، تومولوس های مستطیلی شکل ، تومولوس های بدون گور ، مقبره های تک حجره و چند مقبره های حجره ای.

در تومولوس ها چه چیزهایی دفن شده اند؟

در تومولوس ها ، مردگان با وسایل شخصی ، ظروف غذا و نوشیدنی دفن می شوند. در تومولوس های خانم ها جواهرات زیاد و در تومولوس هایی که مرد می باشد وسایل جنگ و ابزار های جنگی زیاد میباشد.

تومولوس ها در چه اندازه ای هستند؟

تومول ها اندازه خاصی ندارند ، می توانند کوچک یا بزرگ باشند. در برخی از تومولی ها ، شکل تپه ، جهت قبر ، شکل اتاق دفن ، شیوه دفن مردگان ممکن است متفاوت باشد. همچنین در مناطقی یافت شده است که بیش از یک و حتی 20-30 تومول وجود دارد. اگرچه تومول های این مناطق عموماً کوچک و 2-3 متر طول دارند ، اما همچنین مشاهده شده است که در برخی نقاط تومول هایی با ارتفاع 6-7 متر وجود دارد. مکانهایی که در آن ساخته شده است عموماً به صورت تپه ، برجستگی و دامنه دیده می شود.

تومولوس ها در دفینه یابی

توضیحات مختصر در مورد تومولوس ها در گنج یابی

چیز دیگری را هم که جستجو گران گنج باید بدانند این است که نه در دوره ای که تومولوس ها ساخته شدند بلکه سالها بعد از آن ساکنین منطقه برای دفن کردن طلا و پول های خود به طور یقین با توجه به آن حرکت می کرده اند.

در اطراف تومولوس ها معمولا درختانی با عمر دراز همچون بلوط و عرعر وجود دارند، یا در همان منطقه یک رود روان و یا تپه طبیعی که بتوان از آن به عنوان نقطه ثابت استفاده کرد وجود دارد.

در چنین اراضی، افراد با اراده به فن طلا و پول به دنبال تشکیل سه ضلعي خود می گردند و مسافت را نیز اکثرا با قدم محاسبه می کنند. چنانچه نقشه و چیزی شبیه آن در دست نباشد، در اطراف تل خاکی ها از این نظر باید بررسی شده و مناطق مذکور خارج از شک و شبهه نباشند.

امروزه نیز اگر انسانها به جای خراب کردن تل خاکی ها در گنجیابی (تپه های دست ساز) سعی در جستجوی اطراف آنها بکنند، کاری بدون ریسک و دردسر را انجام داده اند چنین فعالیتی هایی با مجوز نیز قابل انجام بوده و به آثار تاریخی مان نیز صدمه نمی زند.

‫5/5 ‫(1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا