فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

گبریان در گنجیابی چه کسانی بودند؟ آیا گبریان کافر بودند؟

گبریان در گنجیابی چه کسانی بودند؟ آیا گبریان کافر بودند؟ در تعاریف عرقی واژگان به درگذشتگان باستان که مسلمان نبودند گبری میگفتند ولی در حال حاضر به اشتباه در بین عموم رایج است که ایشان کافر و بی دین بوده اند در زبان آریاییان ، گبر به معنای مرد آمده و در باور عموم به مردگان و درگذشتگانی که به روش مسلمان تدفین نشده اند یعنی به سمت قبله خاک نشده اند گبری و به محل دفنشان قبور گبری میگویند از نظر ایشان گبریان شامل زرتشتیان و یهودیان و … ساکنان باستان بوده اند ولی آنها برخلاف باور عموم کافر نبوده اند بلکه برخی از ایشان یگانه پرست و یکتاپرست بوده اند.

گبریان در گنجیابی

محل قرار گیری قبرهای گبریان در گنجیابی و روش حفاری این قبور چیست؟

روش کار این قبور از مرکز تل و یا شرق تل مایل به داخل است که بهترین روش وارد شدن از قسمت انتهایی قبر و پا هست که با تک سنگی مکعبی شکل ولی متحرک مسدود شده است گاهی دورن این قبرستانها و کنار چشمه تک سنگهای غریب و حتی درختان کهنسالی قرار دارند که دارای نسخه و باری سبک هستند در نهایت عمق 1.5 متر قرار دارند.

به طور صحیح تر مقابر و قبوری که به قبل از زرتشت منسوبند که شامل مهرپرستان و چند ایزدان باستان هستند گبر اطلاق میشود دلیل عمده این القاب به بعد از سقوط دولت ساسانی برمیگردد ایرانیان از دیرباز به تمدن و پیشینه خود با افتخار می نگریستند و خود را در مواقعی برتر از برخی اقوام می شمرده اند گبریان در دوره های مختلف روش تدفین متفاوتی داشتند که در مطالب بعد در مورد آنها به اختصار توضیحاتی خواهیم داد.

  • محل قرار گیری قبرهای گبری در شیب تپه ها از بالاترین نقطه تپه تا انتها قرار میگیرند.
  • که بر مبنا درجه اجتماعی شخص از پایین شیب تا بالاترین نقطه که شخص مهم قرار گرفته و به صورت چهارطاقی بنا شده است.
  • جهت قبور گبری بر خلاف قبر مسلمانان است و قبور رو به آفتاب یعنی پا به سمت شرق قرار گرفته است.
  • اطراف قبرستانها تل های خاکی کوچکی در چپ و راست شیب قرار دارند که دارای اهمیت خاص تری هستند و اشخاص مهم به صورت شاخص قبور با برجستگی خاک نمایان شده اند.

آیا همه قبرهای گبری دارای دفینه هستند؟

باید توجه داشته باشید که هر قبر و مقبره دارای دفینه و جواهرات نیست و در هر گورستان باستانی یک یا چند عدد از قبرهای آن دارای اموال است چرا که در زمان باستان ثروت و طلا و جواهرات و تجملات خاص قشر حاکم و در راس آنها شاه یا حاکمان و در مرحله دوم درباریان و سرداران بوده است و مردم عادی و زحمت کش نهایتا یا کشاورز و دامپرور بوده و یا پیشه ور و مستخدم و کنیز بوده اند و بدیهی است که در زمان مرگ نیز نه اموال دندان گیری داشتند و نه نزدیکان متمولی داشته اند که برایشان هدایایی ارزشمند بیاورند و در کنارشان قرار دهند!!

گبریان در گنجیابی

بررسی تپه های گبری که از کنارشان 2 رودخانه رد میشود؟

تپه های گبریان در گنجیابی که از کنارشان دو رودخانه رد میشود یعنی از سمت چپ و راست تپه رودخانه رد میشود و تپه در وسط دو رود قرار دارد، در مسیر حرکت رود بعد از تپه این دو رود به هم متصل میشوند فاصله اتصال رودها بعد از تپه بستگی به شرایط فیزیکی منطقه دارد دقیقا جایی که دو رود به هم وصل میشوند همان جا در سمت چپ آن معمولا باید یه نشانی خاص وجود داشته باشد.

این نشان هم میتواند یک درخت باشد هم میتواند یک سنگ بزرگ و خاص و متفاوت باشد و هم میتواند نوعی تپه باشد؛ فاصله این نشانها با رود هم باز بستگی به شرایط منطقه دارد در مکان هایی این نشان تقریبا در فاصله 50 متری رودخانه بوده و در جاهایی هم درفواصل بیشتر حتی بالای 500 متر بوده وقتی این نشان ها رو رویت کردید اطراف آن حتما یک قبر وجود دارد که پنهان هست و این قبر متعلق به شخص خاصی هست که چیزهای با ارزشی از جمله دفینه با خودش دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مطالب دفینه یابی و باستان شناسی
به کانال تلگرام عجایب باستان مراجعه نموده و همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد
تمامی دستگاه های فلزیاب میتوانید به سایت خرید دستگاه طلایاب مراجعه نمایید.

‫4/5 ‏‫(2 نظر)‬

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا