فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

روش بازگشایی پلمپ غارهای ساروجی در گنجیابی و دفینه یابی

یکی از موارد بسیار مهم و کمیاب در ایران پلمپ غارهای ساروجی میباشد که به ندرت در مناطق کوهستانی یافت میشود باتوجه به اعتقادات دینی مردمانی که در فلات قاره ایران زندگی میکنند مردگان را در مناطق کوهستانی دفن کرده و همراه مردگان وسایل شخصی با ارزش را هم نیز دفن و سپس درب ورودی غار را پلمپ میکردند تا از دست راهزنان در امان باشد.

پلمپ غارهای ساروجی

روش بازگشایی پلمپ غارهای ساروجی در گنجیابی :

  • روش اول : برای باز کردن سنگ چین که کاملا واضح است باید از یک دیلم برای اهرم کردن لای سنگها و طناب برای کشیدن آنها داشته باشیم که بتوانیم سنگها را به راحتی جابجا و پلمپ سنگچین را باز کنیم ولی برای تخته سنگهای بزرگ باید با تجهیزات بیشتر و مطمئن تری جلو رفت.
    برای مثال : موتور برق، هیلتی برقی یا بنزینی، دیلم های بزرگ برای اهرم کردن، دینامیت C4 ، کتراک …
  • دوم : ساروج ها همیشه دارای یک رگه و شکاف زیر هستند که قسمت ضعیف و انتهایی ساروج محسوب میشوند که به آن نقطه ضعف ساروج میگویند و اگر خوب دقت کنید با یک یا چند ضربه پتک به آن قسمت میتوانید ساروج را منهدم کنید.
  • سوم : استفاده از کتراک اسید است و به دلیل عمودی بودن درب غار ها ریختن اسید فایده ای ندارد چون اسید باید روی ساروج بماند تا اثر کند و روش دوم و بدون صدا خمیر کتراک است که قسمتی از درب را سوراخ میکنید و کتراک را درون آن میگذارید و درب سوراخ را با چوب پلمپ میکنید و بعد از ۲۴ ساعت کتراک حجم می آورد و باعث پودر شدن ساروج میگردد.
  • و روش چهارم : سوراخ کردن ساروج است با مته یا هیلتی که باعث ضعیف شدن و شکنندگی ساروج میشود و به این صورت چهار الی پنج سوراخ به دیوار ساروجی ایجاد میکنید و با پتک یک ضربه محکم به آن وارد میکنید و باعث شکستن ساروج میشوید.

پلمپ شدن غار ها از نظر شکل به سه دسته زیر تقسیم میشوند که عبارتند از :

  1. پلمپ های مستطیلی و مربعی
  2. شکل پلمپ های مثلثی که به هشتی شکل نیز معروف هستند.
  3. پلمپهای دایره ای و یا نیم دایره ای که به هلالی شکل نیز مشهورند.
  4. آنها را با سنگ چین پلمپ میکردند.
  5. تخته سنگ بزرگی را جلوی درب می گذاشتند.
  6. با ملات ساروج آن را مهر و موم میکردند.

مهم ترین نکات پس از تخریب پلمپ غار ها در گنجیابی چیست؟

تشخیص پلمپ ساروجی یکی از مهم ترین نکاتی است که باید به آن توجه شود زیرا تخریب این نوع پلمپ ها دارای هزینه بسیار زیادی بوده و مدت زمان زیادی نیز به طول می انجامد و در صورت تشخیص اشتباه موجب تحمیل هزینه‌ های بسیاری به کاوش گران میگردد.

همچنین مهمترین نکته که پس از تخریب پلمپ با آن مواجه هستیم موارد ایمنی است هوای محبوس شده در پشت پلمپ در اثر گذر زمان و فساد مواد و وسایل موجود در مقبره آلوده شده و یا در برخی از موارد به صورت عمدی توسط مواد سمی برای جلوگیری از ورود سارقان دفینه به داخل مقبره آلوده میشود استفاده از ماسک های گاز و دستکش های ایمنی همواره توصیه میشود پس از باز کردن درب پلمپ برای مدتی از ورود به آن خودداری کرد تا هوای داخل پلمپ تعویض و عمل هوادهی انجام شود سپس داخل مقبره را با اسپری های مخصوص استریل کنید از دست زدن به بقایای اجساد جداً خودداری کرده قبل از انجام هر کاری از متخصصین مشورت گرفته و با خرید دستگاه فلزیاب میتوانید به راحتی در این مناطق به جستجو و کاوش بپردازید.

‫3.2/5 ‏‫(5 نظر)‬

یک دیدگاه

  1. برای پلمپ جلوی غار ک سنگ بزرگی هستش میشه از کتراک استفاده کرد و به صورت افقی سوراخ بزنیم وقتی از بالا نمیشه زد عملی هست بنظرتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا