فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

انواع لایه ها در گنج یابی

لایه ها در گنج یابی و حفاری یکی از اصلی ترین کارها در شناخت و تغییر رنگ خاک میباشد یا به قول زمین شناسان لایه نگاری خاک در حفاری بسیار مهم و ضروری میباشد یک حفار خوب با تغییر رنگ، جنس و حتی بوی خاک متوجه مسیر و ادامه آن میشود که میتواند با استفاده از خرید دستگاه طلایاب و گنجیاب تمام آن منطقه را جستجو کرده و به گنجینه های خوبی رسید.

 لایه ها در گنج یابی

ترتیب قرار گرفتن انواع لایه ها در گنج یابی :

  • خاک رس :
    این لایه برای مکانهای رطوبتی استفاده میشود که معمولا بعد از این لایه ماسه بادی هم با آن مخلوط است.
  • خاک پخته (گل حکمت) :
    این لایه همان خاک رس است و برای اینکه در بعد ها از رطوبت زمین جلوگیری شود خاک رس را با کمی آهک قاطی و در آن محل پخش میکردند و روی آن چوب میریختند و چوبها را آتش میزدند، خاک زیر این چوبها میسوخت و تبدیل به نوعی ملات میشد و از رطوبت خاک جلوگیری میکرد.
  • سنگ چین :
    این لایه برای استحکام و جلوگیری از ریزش خاک سطح بالایی به زیر کار بود که اصل بنا روی آن سوار بود و اگر متراژ بار زیاد باشد مراحل به صورت هر 3 متر یک یا دو ردیف سنگ چین بوده است.
  • سفال شکسته :
    معمولا بعد از سنگ چین و آجر چین شروع می شود البته در بعضی مکانها بعد از سنگ چین آثار خود را به شکل کوزه خالی یا آهک مشخص میکند.
  • زغال :
    این لایه بعد از آجر یا زیر کوزه ها قرار میگرفت تا رطوبت را به صورت کامل به خود جذب کند و معمولا کلفتی این لایه از 7 تا 10 سانت است ولی این نکته نباید فراموش بشود اگر این لایه به صورت پخشی و عمودی باشد نشان دفینه نیست و احتمال دارد کوره زغال پزی و … باشد ولی اگر به صورت افقی و به کلفتی اندازه مورد نظر باشد میشه روی آن حساب کرد.
  • آهک :
    این لایه از رسوب تشکیل شده و معمولا آهک به صورت سفیده سفید نیست و مایل به رنگ نخودی است که در زیر زغال استفاده میشد و از نشست بنا تا حدی جلوگیری میکرد و هم کاربرد این را داشت که تا حدی مثل ساروج از لایه زیری محافظت کند.
  • ساروج :
    این لایه یکی از مهم ترین لایه ها به شمار می آمد و معمولا در پایان کار از آن استفاده میشد و برای مهر و موم کردن در دالان یا ساخت اتاقک های ساروجی در ابعادهای مختلف بکار میرفت و یا دفینه را دردرون اتاقک میگذاشتند و با ساروج پلمپ میکردند یا جلوی در ورودی را با آن پلمپ میکردند البته در بعضی مکانها بعد از آهک باز یک لایه کلفت که شاید به کلفتی 40 سانت هم میرسید از خاک استفاده میکردند و بعد ساروج میکردند.

لایه های خاک دفینه دار در گنج یابی چه شکلی است؟

اتاقکی که در عمق مثلا 10 تا 15 متری بنا میشود آنقدر از نوع ساروج سخت در آن بکار بردند که وجود گل رس ، ذغال و آهک هیچ کمکی به این سیستم کاری نمیکند و لایه بندی بیشتر درمورد جایی به کار میرفت که در کنار دفینه مقبره ای هم وجود داشته باشد و به احترام شخص از ترکیب هایی استفاده میکنند که رطوبت و آب وارد جایگاه مقبره نشود.

 سنگ چین در دفینه یابی :

سنگ چین درشت به علت سنگینی وزن از کناره ها ریزش کمتر پیدا میکند سنگ چین درشت حالت مستطیل داشت و دیرتر شکاف پیدا میکند سنگ چین درشت وزن را خوب تحمل میکند و توانایی حمل گل و خاک به معیار تن را دارد.

  1. سقف یک دست دیرتر از سقف سنگ چین ریزش میکند.
  2.  سنگ یک دست هم مثل سایر سنگ ها دارای حفره هست اما با ساروج تقریبا لایه را چند برابر محکمتر میکنند.
‫3.2/5 ‏‫(24 نظر)‬

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

دکمه بازگشت به بالا