فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

نشانه های خاک در گنجیابی و دفینه یابی چیست؟

منظور از نشانه های خاک در گنجیابی اشیاء با ارزش و گران قیمتی هستند که مثلا از داخل قبرها بیرون می آید یا بطور مثال افرادی در مناطق مهم باستانی که در طول هزاران سال محل زندگی بوده است شروع به حفاری میکنند و آثار بجا مانده با ارزش از زندگی انسانهای دوران باستان را در می آورند و ادعا میکنند که نشانه دفینه و گنج است! که این کاملا اشتباه است بعضی از این مناطق بمساحت 1 کیلومتر در 1 کیلومتر و به عمق 40 تا 50 متر پر شده است.

نشانه های خاک در گنجیابی

علائم وجود نشانه های خاک در گنجیابی :

اول از همه باید به موضوعات زیر توجه کنید!

  • منطقه ای که در آن نشانه وجود دارد باید آثاری از زندگی کردن انسانها در گذشته هم وجود داشته باشد.
  • سنگی که رویش حکاکی شده باید ثابت و بزرگ باشد.
  • سنگ نگاره ها باید بصورت برجسته یا فرو رفته باشد.
  • نشانه ها باید بصورت عمیق و ضخیم باشد.
  • در همان محدوده یک و یا چند ارتباط معنی دار وجود داشته باشد.
  • همچنین سنگی که رویش حکاکی شده باید محکم و مقاوم در برابر بلایای طبیعی باشد
  • نشانه ها نباید روی سنگ، چسیبده به آب باشد (زیرا کسی در کنار آب گنج مخفی نمیکند)

چگونه باید بفهمیم که کدام آثار و علائم از جمله نشانه های خاک و دفینه میباشد؟

تقریبا در هر منطقه از کشورمان آثار و علائم حک شده بر روی سنگها را به شکلهای مختلف مانند نمادها، خطوط ، متن و عکس ها از موجودات زنده میتوان یافت به این ترتیب معنی و مفهوم آثار بجا مانده از تمدنهای گذشته ، سالها مورد بحث و بررسی باستان شناسان قرار گرفته و در بعضی از آثار و علائم با خرید دستگاه گنجیاب حرفه ای به نتیجه هایی هم رسیدند.

نشانه های خاک در گنجیابی

نمیتوان تمام این آثار و علائم بجامانده از تمدنهای گذشته را نشانه گنج و دفینه دانست و این کاملا اشتباه است که هر علامتی نشانه گنج است زیرا بسیاری از این آثار و علائم نشانه گنج نیستد و مساله ای که ما باید به آن توجه کنیم این است که کدام یک از این آثار وعلائم قطعا نشانه دفینه میباشد فراموش نکنیم آن شخصی که دفینه را پنهان کرده جوری است که بجز خودش کس دیگری نتواند محل دفینه را پیدا کند و ما میخواهیم به شما بگوییم که منطق ساخت نشانه ها اینگونه است.

رنگ خاک اطراف گنج و دفینه چگونه است؟

یکی از علائم وجود طلا در نشانه های خاک در گنجیابی تفاوت در رنگ خاک اطراف گنج است خاک اطراف گنج معمولاً تیره تر بوده و یا به صورتی است که رنگ آن با خاک اطراف متفاوت است دیده شده است که در مناطق شمالی ایران نوعی خاک مایل به صورتی نیز در عمق بیش از ۱ متری زمین بر روی دفینه ها قرار دارد که به خاطر ویژگی عایق بودن و جلوگیری از نفوذ آب به کار میرفته است.

خاک بکر در دفینه را نمیتوان جزء علائم حتمی به شمار آورد اما وجود آن در منطقه سبب میشود که احتمال وجود دفینه بالا برود جنس خاک را حتما مد نظر داشته باشید ولی بدانید که الزامی به وجود خاکهای چند لایه نیست و بسیار مشاهده میشود که دفینه در یک زمین با خاکی یکدست دفن شده است و از لایه های مختلف استفاده نکرده اند.

برخی از مهمترین علائم وجود طلا در زیر خاک :
  1. اگر به دنبال دفینه و گنج هستید باید توجه داشته باشید مکانی که قصد کاوش در آن را دارید قبلا محل زندگی و یا عبور و مرور انسانها بوده باشد.
  2. یک سنگ بزرگ و شاخص که دارای علامتها و آثار حکاکی شده باشد از مهمترین نشانه ها است.
  3. سنگ نگاره ها باید ساخته دست انسان بوده و به صورت فرو رفته و یا برآمده باشد و توجه شود اشکالی که به صورت طبیعی در اثر مرور زمان و فرسایش ایجاد شده را با آثار و نشانه اشتباه نگیریم.
  4. وجود رودخانه در یک محل و همچنین درختان کهنسال اطراف آن میتواند نشانه هایی از وجود دفینه طلایی باشد.
  5. مشاهده نشانه هایی از قبیل سنگ چین ، جسد انسان ، زغال ، تکه های کوزه ، گل پخته ، سرمال دفینه و… در عمق بیش از یک و نیم متر میتواند از علائم وجود طلا در زیر خاک باشد.

مناطقی که احتمال وجود نشانه در خاک های آن مکان وجود دارد از جمله :

اول اینکه در سطح زمین باید نشانه هایی وجود داشته باشد مثلا تخته سنگی که نظرتونو جلب کند و با بقیه سنگهای منطقه فرق داشته باشد و یا نوشته و نشانه هایی بر روی سنگ وجود داشته باشد و یا موارد دیگر …

  • درخت کهن سال
  • چشمه آب
  • تپه خاکی

بعضی از افراد فکر میکنند که هر تپه ای نشانه بار است در صورتی که از نشانه های بار داشتن یک تپه این است که جنس تشکیل دهنده تپه از خاک باشد نه از سنگ ، تپه در محلی قرار گرفته باشد که در آن منطقه مشابه اون تپه کم باشد و در نزدیکی آن تپه آثاری همچون درخت کهنسال و چشمه آب  همه این علائم برای این است که با آثار و شواهد دلیل و انگیزه بیشتری برای حفاری داشته باشید.

ترتیب قرار گرفتن لایه های خاک در گنجیابی و دفینه یابی :

  1. لایه اول کوزه شکسته : در اکثر مکانھا از اولین آثاری که برای شروع کار از آن استفاده میشد کوزه شکسته بود این لایه نشان دھنده درست بودن راه و شروع کار بوده و از کوزه ھم به عنوان علامت استحکام خاک استفاده میشد.
  2. خاک رس : این لایه معمولا در مکانھای رطوبتی استفاده میشود که معمولا بعد از این لایه ماسه بادی ھم با آن مخلوط است.
  3. خاک پخته : این لایه ھمان خاک رس است که از رطوبت زمین جلوگیری شود خاک رس را در آن محل پخش میکردند و روی آن چوب میریختند و چوبھا را آتش میزدند و خاک رس که زیر این چوبھا میسوخت تبدیل به خاک پخته میشد و از رطوبت خاک جلوگیری میکرد.
  4. سنگ چین : این لایه برای استحکام و جلوگیری از ریزش خاک سطح بالایی به زیر بکار میرفت.
  5. آجر : معمولا بعد از سنگ چین آجر چین شروع میشود البته در بعضی مکانھا بعد از سنگ چین آثار خود را به شکل کوزه خالی یا آھک مشخص میکند.
  6. زغال : این لایه بعد از آجر زیر کوزه ھا قرار میگرفت تا رطوبت را به صورت کامل به خود جذب کند و کلفتی این لایه از ۷ تا ۱۰ سانت است.
  7. آھک : این لایه از رسوب تشکیل شده و معمولا آھک به صورت سفیده سفید نیست و مایل به رنگ نخودی است که در زیر ذغال استفاده میشد و از نشست بنا تا حدی جلوگیری میکرد و ھم کاربرد این را داشت که تا حدی مثل ساروج از لایه زیری محافظت کند.
  8. ساروج : این لایه یکی از مھم ترین لایه ھا به شمار میرفت و معمولا در پایان کار از آن استفاده میشد و برای مھر و موم کردن در دالان یا ساخت اتاقکھای ساروجی در ابعادھای مختلف بکار میرفت.
  9. قسمت کوهستانی : در قسمت کوهستانی خاک بصورت سنگ و کلوخ است.
‫3.4/5 ‏‫(16 نظر)‬

یک دیدگاه

  1. سلام استاد ماتوعمق ۲۳متری به یه سنگ سفید حداقل۲۰کیلویی رسیدم بعدازاین سنگ توطول حفاری اصلا ندیدیم نشونه چیه میشه لطف کنید راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 3 =

دکمه بازگشت به بالا