فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

بخشهای مختلف دخمه در گنج یابی و دفینه یابی

بخشهای مختلف دخمه در گنج یابی به چه صورت است؟
در زمان های گذشته پس از آن که مرده را به درون دخمه میگذاشتند پرندگان لاشخور در مدت کوتاهی که از یکی دو ساعت بیشتر نمیشود همه گوشت بدن مرده را میخوردند و استخوان ها را باقی می گذارند پس از که گوشت مرده خورده میشد ماموران دخمه استخوان های خشک شده را در چاهی که در وسط دخمه قرار دارد میریختند و روی آن آهک ، گوگرد یا تیزاب میریختند تا استخوانها بسوزد و خاکستر شود و به وسیله آب باران به چهار چاهی که در چهار طرف چاه اصلی وجود دارد برود.

بخشهای مختلف دخمه در گنج یابی و دفینه یابی :

  • چاه دخمه
  • درب سنگی یا آهنی دادگاه
  • کتیبه دخمه
  • حلقه مردگان مرد
  • مردگان زن
  • مردگان کوک
  • استودان (استخوان دان) یا سراده

طرز تشکیل شدن دخمه به چه صورت میباشد؟

بدنه چاه اصلی با سنگ و سیمان پوشیده میشد و تا وقتی که استخوانها در آنجا بود به وسیله آهک و گوگرد متلاشی و پاک نمیشد تا میکروب به خارج سرایت نکند بعد از آن که استخوانها خاکستر و ضدعفونی میشد به وسیله آب باران شسته میشد و به چاه هایی که ته آنها از شن پوشیده شده بود میرفت و در حالی که در وسط راه از چند دستگاه صافی و پاک کننده نیز رد میشد و به زمین فرو میرفت.

” بنا بر عقاید زرتشتیان دفن مردار موجب آلودگی عنصر مقدس خاک میگردید دیده شده که بسیاری از مردگانی را که در قدیم در دخمه میگذاشته اند روزهای بعد زنده شده و به میان جماعت باز گردانیده میشدند! “

در حالت کلی منظور از دخمه و گوردخمه در گنج یابی چیست؟

دخمه یا برج خاموشی مکانی است که بر فراز بلندی ایجاد میشد و متوفی در آنجا قرار داده میشد تا توسط حیوانات و پرندگان متلاشی شود ساختن گوردخمه یکی از رسم و رسومات کهن و باستانی است گوردخمه نوعی معماری صخره‌ ای میباشد و فضایی است که در صخره‌ ها، کوه‌ ها یا تپه‌ ها برای خاکسپاری متوفیان ساخته میشده‌ است.

همچنین گوردخمه در زبان عامیانه گاه بطور هم‌ معنی و مترادف با استودان نیز به کار گرفته میشود در حالیکه این دو از لحاظ ساختاری با هم تفاوت دارند. کلمه استودان که از ترکیب واژه‌ های «استو» به معنی استخوان و «دان» به معنی جایگاه تشکیل شده و محل نگهداری استخوان متوفیان بوده‌است استودان‌ ها در مقایسه با گوردخمه‌ ها دارای ظاهر بسیار ساده‌ تری بوده و ابعاد کوچکتری نیز دارند و در واقع حفره‌ هایی هستند که برای نگهداری استخوان متفویان در داخل صخره‌ ها ایجاد میشدند.

برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دستگاه طلایاب و گنجیاب
میتوانید به سایت خرید دستگاه فلزیاب مراجعه نمائید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا