گنج یابی
انواع سنگهای رسوبی در گنجیابی و خصوصیات آن
آنچه در این مقاله میخوانید
سنگهای رسوبی در گنجیابی به سنگ هایی گفته میشود که روی سطح زمین دیده میشوند باتوجه به فراوانی سنگ های رسوبی در این مقاله به شرح خصوصیات انواع و کاربردهای سنگ رسوبی میپردازیم.
انواع سنگهای رسوبی در گنجیابی :
- سنگ های رسوبی سیمانی
- سنگهای رسوبی متراکم
- تبخیری
- شیمیایی
- آهکی
- سیلیسی
- سنگ نمک
- گچ
- ذغال سنگ
- ماسه سنگ
- سنگ رسی
خصوصیات سنگ های رسوبی در گنج یابی :
همان طور که از نام آن پیداست منشاء پیدایش این سنگها رسوباتی می باشند که از هوازدگی شیمیایی ، تخریب انواع سنگها و بقایای بدن جانداران و گیاهان حاصل شده اند این رسوبات بر حسب اندازه به صورت لایه لایه ته نشین میشوند و طی فرآیندی به نام دیاژنز از رسوبات نرم و جدا از هم سنگ های رسوبی سخت پدید می آید بنابراین یکی از خصوصیات این سنگها لایه لایه بودن آنهاست یافتن فسیل در این سنگها بسیار متحمل است.
زمین شناسان براساس روش تشکیل ، سنگ های رسوبی را به 4 دسته تقسیم میکنند که عبارتند از :
- سنگ های رسوبی سیمانی :
در این نوع از سنگ های رسوبی ، رسوبات با نوعی ماده سیمان مانند مثل کلسیت و کوارتز به هم می چسبند ماسه سنگ و کنگلومرا نمونه هایی از سنگ های رسوبی سیمانی هستند. - سنگهای رسوبی متراکم :
در تشکیل این نوع از سنگ های رسوبی فشار لایه های بالایی نقش دارد این فشار باعث خروج آب بین ذرات رسوبی و نزدیک شدن و متراکم شدن آنها میشود. - رسوبی تبخیری :
این نوع از سنگهای رسوبی در دریاچه های گرم و کم عمقی به وجود می آیند که در آب آنها مواد محلول مثل نمک وجود دارد با تبخیر آب ، این مواد محلول به صورت رسوباتی باقی میمانند که سنگهای رسوبی تبخیری را به وجود می آورند. - و در آخر سنگ های رسوبی شیمیایی :
در این نوع از سنگهای رسوبی ، واکنش های شیمیایی منجر به متبلور شدن رسوبات میشود قندیل های غارهای آهکی از نوع سنگ های رسوبی شیمیایی هستند.
و همچنین زمین شناسان سنگهای رسوبی را بر اساس مواد تشکیل دهنده به 2 دسته زیر تقسیم می کنند :
- سنگهای رسوبی آواری :
مواد تشکیل دهنده سنگهای رسوبی آواری عمدتا رسوباتی ناشی از تخریب سنگها هستند. - و سنگهای رسوبی غیرآواری :
مواد تشکیل دهنده سنگهای رسوبی غیرآواری عمدتا از رسوبات شیمیایی و زیستی به وجود می آیند.
برای خرید انواع دستگاه فلزیاب و طلایاب به لینک زیر مراجعه کنید.