فلزیاب طلایاب گنج یاب
گنج یابی

پیشینیان با چه ذهنیتی آثار نشانه ها در گنجیابی را می شناختند؟

پیشینیان با چه ذهنیتی آثار نشانه ها در گنجیابی را می شناختند؟ دوستان کاوشگر اول از همه باید قبل از اینکه در مورد یک آثار نظری داده باشند اول به این فکر کنند که چرا آن شخصی که این اثر رو ایجاد کرده برای مثال چرا از نماد عقاب یا لاک پشت استفاده نکرده است؟

پیشینیان با چه ذهنیتی آثار نشانه ها در گنجیابی را می شناختند؟

شما وقتی بتوانید این سوال را در ذهنتان درک کنید و بسنجید چرا در فلان نقطه مثلا جای نماد مرغ از نماد عقرب استفاده نکرده یا چرا بجای شتر از اسب استفاده نکرده است؟ رسیدن به جواب ابن سوال یعنی پنجاه درصد رمزگشایی نماد را انجام داده اید شما ببینید دفینه گذار نسبت به خصوصیات و رفتار آن حیوان این آثار را بر پا کرده که سالیان بعد بتواند دوباره با بررسی آثارش محل را دقیق پیدا کند و گنج و دفینه ای را که پنهان کرده بود را دربیاورد پس دقیقا در روبرو و با نزدیک به آن نماد عقاب را انتخاب میکند که با بررسی خصوصیاتش راحت میتواند با اولین نگاه در سالها بعد دوباره به دفینه اش برسد.

بررسی تاثیر آئین هخامنشیان بر کتیبه ها و آثار مذهبی آنها :

در مورد باورها و اعتقادات هخامنشیان و به ویژه شاهان آنها از جمله کوروش کبیر نظریات گوناگون و گاه ضد و نقیضی بیان شده است اکثر محققان در این زمینه به گفته هرودوت استناد میکنند هرودوت درباره کیش و آیین هخامنشیان گفته است : “ساختن قربانگاه و معبد نزد ایشان رسم نیست و اعتقاد به این قبیل چیزها را ناشی از نادانی و حماقت میشمارند بر خلاف یونانی ها معتقد نیستند که خدایان از جنس و ذات بشرند در آیین ایشان زئوس (اهورا مزدا) نماد گنبد نیلگون آسمان و سرور داناست.


رسم آنان این است که بر بالاترین قله‌ های کوهستان رفته و به درگاه خدا نیایش کرده و قربانی کنند خورشید، ماه، زمین، آتش، آب، بادها و سایر هستی های یزدانی و اینها تنها خدایانی هستند که بدون هیکل از همان آغاز ایرانیان آنها را پرستش کرده و برایشان قربانی میکنند.”

نظر هرودوت در مورد آثار مذهبی هخامنشیان :

به هر حال به نظر هرودوت ایرانیان دوره هخامنشی بت و پرستشگاه و محراب نداشتند برای تحقیق در مورد باورهای آنها و همچنین نیایش گاههای هخامنشیان در این مقاله از بیشترین منابعی که در دسترس بوده استفاده شد و به تمام نظریات محققان اشاره شده است در مورد آثار مذهبی هخامنشیان، کتیبه‌ ها، محرابهای آتش، معابد چهار گوشه و آتشکده‌ ها، محوطه‌ های مقدس یا برزمدان (Barzamdan) و آرامگاه های هخامنشیان که عموما در محوطه‌ های مقدس قرار داشتند اشاره شده است.


پس از بررسی نیایش گاههای این دوره نتیجه میشود که از نظر فرم و نقشه بر معابد دوره‌ های پارتی و ساسانی تاثیر گذار بوده و فضای مربع شکل چهار ستونی و ایوان ورودی آن در دوره اسلامی و در بناهای قرون اولیه ایران و کشورهای همجوار مشاهده میشود.

‫2.5/5 ‏‫(2 نظر)‬

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − یازده =

دکمه بازگشت به بالا